zdroj: pixabay.com

Študentom prekážajú najmä denníky The Sun, Daily Express a Daily Mail, kritika sa ale týka i ostatných médií.

Členovia univerzitnej študentskej rady City University v Londýne vydali vyhlásenie proti fašizmu a sociálnemu oddeľovaniu v britských bulvárnych médiách.

Chcú zakázať bulvárne denníky, ako Daily Expres, The Sun, či Daily Mail kvôli šíreniu islamofóbie, sexistických článkov, potláčaniu menšín a útokom na robotnícku triedu. Informoval o tom denník The Guardian.

Študenti žurnalistiky sú presvedčení že „sloboda prejavu by nemala byť používaná ako zámienka k útoku na najslabších a najchudobnejších členov spoločnosti.“

„Kombinujeme odbornú prípravu zručností so záujmom o profesijné štandardy a význam spravodlivého, nestranného a etického podávania informácií je jadrom našich prednášok o žurnalistike,“ povedala profesorka na margo výuky univerzity City University of London Suzanne Franks.

„Ľudia by mali mať možnosť zvoliť si, čo čítajú. Skôr ako zákaz médií, mali by sme povzbudzovať ľudí, aby vyjadrili svoje námietky voči pohľadom a názorom, ktoré nemajú radi,“ reagovala pre The Guardian na aktivitu študentskej rady Jodie Ginsberg, absolventka univerzity a CEO neziskovej organizáciie Index on Censorship.

REKLAMAadv.:

ZANECHAŤ KOMENTÁR